EFT voor kinderen bij ‘ongelukjes’

Probleemstelling

Tijdens mijn vakantie ontmoette ik een Belgisch jongetje na een val in de speeltuin waardoor zijn 2 frontale snijtanden afgebroken waren. Geschrokken door het voorval en in paniek verkeerde hij in de overtuiging dat hij zijn tanden definitief kwijt was en dat niemand hem daardoor nog leuk zou vinden.

Aanpak

Na overleg met de ouders en het jongetje zelf, zochten we een rustig plekje op. Ik vroeg hem naar zijn gedachten en lichamelijke gewaarwordingen. Hij voelde kriebels in de buik als zij dacht aan al zijn angsten. Hij voelde zich ook beschaamd.
Na 4 rondjes tikken namen zijn bezorgdheid, angsten en schaamtegevoelens af en werd hij rustiger.

De dag nadien is het jongetje op consult geweest bij een lokale tandarts. De tandarts reconstrueerde het beschadigde tandgedeelte met kunststof materiaal. Het jongetje is in de namiddag bij mij langs geweest om mij te bedanken voor het ‘tikken’. Hij verwoordde het als volgt : “Bedankt nogmaals Kristel, voor dat tikken, ik voelde me gisteren al snel veel beter en heb kunnen slapen, en kijk eens naar mijn nieuwe tandjes, vind je ze mooi ?”

Eindresultaat
Het angstige en onzelfzekere jongetje was getransformeerd in een zelfzekere vrolijke bengel.

Het deed me plezier om hiervan getuige te mogen zijn.

Ook bij kinderen kunnen zo’n ongelukjes een negatieve of beperkende overtuiging installeren. Wanneer we dit behandelen met EFT, dan heeft dit geen kans om het zelfbeeld van het kind te beïnvloeden.

Meer weten over EFT (emotional freedom techniques) ?

www.karmo-zijn.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *