Over Karmo-zijn

logo karmo-zijn

Over Kristel Van Damme: oprichter Karmo-zijn

Al op zeer jonge leeftijd was ik er mij van bewust dat mensen helpen op een dieper niveau mijn echte talent was. Literatuur, lezingen en cursussen hebben me hierbij als persoon gevormd. Na 20 jaar actief te zijn in diverse sectoren in administratieve en commerciële functies, heb ik zoals zovelen heel wat wegen bewandeld om mijn ultieme doel te bereiken, en dat is mijn eigen rust- en werkplek ‘Karmo-zijn’.

Zelf heb ik ook mijn carrière een andere wending gegeven. Ik heb gekozen voor wat ik het beste kan en het liefste doe: mensen begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en mee op zoek gaan naar ieders sterktes en uitdagingen. Als coach werk ik daarom ook voornamelijk met eigen methodieken.

Jou ondersteunen tot je op eigen kracht verder kan, dat is mijn missie. Samen bepalen we de ingrediënten die we nodig hebben voor het behalen van de doelstellingen die je voor ogen hebt zodat je terug voluit kan genieten van je leven, je job of je relatie.

“Iedereen is uniek. Mijn aanpak is persoonlijk en op maat.”

kristel van damme

Jou ondersteunen tot je op eigen kracht verder kan, dat is mijn missie.

 

Partnership Diaspoor: Samen staan we sterk

over karmo-zijn

Loopbaanbegeleiding: Bewust Veranderen.

De professionele aanpak van Sandra en de methodieken waarmee ze werkt, zijn de perfecte aanvulling voor het aanbod van Karmo-zijn. Op deze manier willen we samen mensen verder op weg helpen naar ‘bewust veranderen’: de synergie van een persoonlijk bewustwordingsproces en het bewust veranderen van jouw loopbaan.

Ik kijk naar de mens achter de ‘werknemer’ en ga na welke factoren invloed hebben op het welzijnsgevoel. Die hoeven niet altijd werk-gerelateerd te zijn - je neemt je werk vaak mee naar huis, maar andersom geldt evengoed.

Jou ondersteunen tot je verder kan op eigen kracht, dat is mijn missie. Samen bepalen we de ingrediënten die nodig zijn voor het behalen van de doelstellingen die je voor ogen hebt zodat je terug voluit kan genieten van je job als werknemer of zelfstandige!

Ik werk als zelfstandig consultant voor Diaspoor.

 

 
 
 

OPLEIDINGEN KRISTEL VAN DAMME

Loopbaanbegeleiding

Loopbaancoach bij Diaspoor – Sandra Bonny
DIASPOOR staat voor Bewust Veranderen. We geven loopbaanbegeleiding met een stijl die garant staat voor een realistische blik op jouw loopbaan.

We werken vanuit een jarenlange expertise opgebouwd in de verschillende aspecten van het personeelsbeleid, de arbeidswetgeving en in de opleiding en -arbeidsmarkt. Met een breed gamma aan loopbaanbegeleiding methodieken en steeds op maat van jouw specifieke loopbaanvragen brengen we jouw persoonlijke profiel in kaart.

Als loopbaanbegeleider volg ik regelmatig opleidingen om vernieuwde inzichten te verkrijgen en om op de hoogte te blijven van alle facetten van het werkveld.

Meer info over Diaspoor.

Hartcoherentie

Certificaat Hartcoherentie Coach bij Louis Van Nieuland.

Certificaat Hartcoherentie training voor groepen bij organisaties en bedrijven bij Louis Van Nieuland.

 

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij het hartritme via een eenvoudige ademhalingstechniek wordt beïnvloed zodat het hart en het brein met elkaar in balans worden gebracht.

 

Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques is een behandelingstechniek waarin cognitieve therapie gecombineerd wordt met acupressuur. 

 • Certificaat EFT practitioner
 • Certificaat EFT Advanced practitioner
 • Bijscholing : Kinesiologie
 • Bijscholing : Matrix Reimprinting
 • Certificaat EFT Master
 • EFT Academy
 • Bijscholing : EFT bij PTSS (post traumatische stress)
 • Novet - Gabriëlle Rutten

Life Coach & Chakra Coach

Life coaching is bewustwording en authenticiteit. Meer bewust zijn van wie we werkelijk zijn. Meer bewust van de problemen die we tegenkomen in het leven, wat de oorzaak hiervan is en hoe deze op te lossen. Meer bewust van ons verleden, en de invloed op het heden. Meer bewust van de relaties die we aangaan met anderen en hoe ons gedrag onszelf, en ieder ander, beïnvloed. Ik vergelijk dit proces altijd met het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag kom je steeds dichter bij de kern: onze authentieke zelf.

 • Certificaat Life Coaching – bij Cornelle Sterck - Centrum voor avondonderwijs Gent 
 • C-More Academy – Cornelle Sterck

Massagetherapeut

 • Syntra Aalst – Cosmetische massage

Lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden. Het is meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct. Studies hebben bewezen dat massages een ontstekingsremmende werking hebben en stress kunnen verlichten. Zelfs 10 minuutjes kunnen al wonderen verrichten. Een massage ontspant het spierweefsel, waardoor je mentaal weer tot adem kan komen.

 

Voka HR classes

7 praktijkgerichte workshops :
- Vind het juiste talent voor uw strategie
- Strategisch belonen: van concept tot implementatie
- Coachen naar succesvol teamgedrag
- Van feedback naar feedbackcultuur
- Verandering aansturen met de glimlach
- Duurzaam HR-beleid : langer werken met goesting
- De toekomst van HR: trends, uitdagingen en technologie

Marketing Bedrijfsmanagement

 • Hogeschool Gent

Creatief zijn, je eigen ideeën verzinnen, outside-the-box denken. Overtuigen op de juiste plaats, op het juiste moment.  Analyses en interpretatie van data,  beslissingen professioneel argumenteren. Een product of dienst succesvol in de markt zettenduurzame klantenrelaties opbouwen en onderhouden. Dat heb ik geleerd in deze opleiding. 

Kleur- en Stijladvies

 • Besko Gent - Nadine Dedeken

Kleuren helpen je om jouw balans te vinden en jouw eigen pad van bewustwording te lopen om uiteindelijk in je eigen kracht te staan.