Over Mij2019-04-03T15:10:59+00:00

Over Kristel Van Damme

Al op zeer jonge leeftijd was ik mij ervan bewust dat mensen helpen op een dieper niveau mijn echte talent was. Literatuur, lezingen en cursussen hebben me hierbij als persoon gevormd. Na 20 jaar actief te zijn in diverse sectoren in administratieve- en commerciële functies, werk ik naast mijn eigen rust- en werkplek ‘Karmo-zijn’ als HR Manager voor Yesplan, waar ik mijn kwaliteiten inzet voor het welzijn van de werknemers.

Mijn motto : ‘Wie goed doet, goed ontmoet’

Volgens de wetten van de natuurkunde, gaat energie nooit verloren. Het kan van vorm veranderen, maar zal niet vergaan. Wat mij betreft, geldt dat ook voor emotionele energie. Volgens de wet van Karma komt elk gevoel, elke daad en elke gedachte die je het universum in stuurt uiteindelijk weer bij je terug. De positieve energie die je in je doelen en ambities steekt, zal je dus ooit op een of andere manier daadwerkelijk brengen wat je hart begeert.

Karma betekent eigenlijk zoveel als ‘je krijgt wat je geeft’. Dat geldt zowel voor de positieve als de negatieve energie die je uitzendt. Vandaar dat ik me in mijn leven zoveel mogelijk op het positieve probeer te richten. En als je het zo bekijkt, heb je je lot dus écht in eigen handen. Jij bepaalt je geluk, door op een positieve manier met goede intenties te leven.

“Iedereen is uniek. Mijn aanpak is persoonlijk en op maat.”

Zowel bewust als onbewust weet ik mensen te inspireren en te motiveren.
De lessen die ik geleerd heb om te kunnen groeien, kunnen verschillend zijn van die van jou. Dat maakt echter niet uit, dat is voor ieder mens verschillend. Een paar jaar geleden heeft EFT er voor mij voor gezorgd dat alles in een stroomversnelling ging.

Jou ondersteunen tot je op eigen kracht verder kan, dat is mijn missie. Samen bepalen we de ingrediënten die nodig zijn voor het behalen van de doelstellingen die jij voor ogen hebt, zodat jij terug voluit kan genieten van je leven en/of je job!

Jou ondersteunen tot je op eigen kracht verder kan, dat is mijn missie.

Diaspoor - bewust veranderen

Partnership Diaspoor: Samen zijn we sterk

Loopbaanbegeleiding: Bewust Veranderen.

De professionele aanpak van Sandra en methodieken waarmee ze werkt spraken me onmiddellijk aan om samen mensen verder op weg te helpen naar ‘Bewust veranderen’. Een synergie van een persoonlijk bewustwordingsproces en het bewust veranderen van jouw loopbaan.

Ik kijk naar de ‘mens’ achter de ‘werknemer’ en ga na welke factoren invloed hebben op je welzijnsgevoel. Die hoeven niet altijd werk-gerelateerd te zijn. Je neemt je werk vaak mee naar huis, maar andersom geldt evengoed.
Jou ondersteunen tot je op eigen kracht verder kunt is mijn missie. Samen bepalen we de ingrediënten die nodig zijn voor het behalen van de doelstellingen die je voor ogen hebt zodat je terug voluit kan genieten van je job!

Ik werk als zelfstandig consultant onder het mandaat van Diaspoor, erkend loopbaancenter van de VDAB.

Opleidingen

Certificaat Hartcoherentie Coach bij Louis Van Nieuland.

Certificaat Hartcoherentie training voor groepen bij organisaties en bedrijven bij Louis Van Nieuland.

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij het hartritme via een eenvoudige ademhalingstechniek wordt beïnvloed zodat het hart en het brein met elkaar in balans worden gebracht.

Emotional Freedom Techniques is een behandelingstechniek waarin cognitieve therapie gecombineerd wordt met acupressuur.

 • Certificaat EFT practitioner
 • Certificaat EFT Advanced practitioner
 • Bijscholing : Kinesiologie
 • Bijscholing : Matrix Reimprinting
 • Certificaat EFT Master

EFT Academy

 • Bijscholing : EFT bij PTSS (post traumatische stress)

Novet – Gabriëlle Rutten

Loopbaancoach bij Diaspoor – Sandra Bonny
DIASPOOR staat voor Bewust Veranderen. We geven loopbaanbegeleiding met een stijl die garant staat voor een realistische blik op jouw loopbaan.

We werken vanuit een jarenlange expertise opgebouwd in de verschillende aspecten van het personeelsbeleid, de arbeidswetgeving en in de opleiding en -arbeidsmarkt. Met een breed gamma aan loopbaanbegeleiding methodieken en steeds op maat van jouw specifieke loopbaanvragen brengen we jouw persoonlijke profiel in kaart.

Als loopbaanbegeleider volg ik regelmatig opleidingen om vernieuwde inzichten te verkrijgen en om op de hoogte te blijven van alle facetten van het werkveld.

Meer info over Diaspoor.

Erkend MBTI®-consultant
De MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) brengt persoonlijkheidstypes in kaart en creëert een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. Het biedt een constructief en flexibel kader voor het begrijpen van individuele verschillen en sterke punten. Het kan ingezet worden voor coaching, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, communicatie, besluitvorming, verandermanagement.
ENTRE-Spiegel

De ENTRE-Spiegel 2.0 is een wetenschappelijk onderbouwde tool. Het brengt je ondernemersvaardigheden in kaart. De ENTRE-Spiegel 2.0 peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt.
Je gebruikt de ENTRE-Spiegel 2.0 als een zelfreflectie-instrument. De 2.0 versie voorziet ook de mogelijkheid dat vrienden of familie jouw ondernemend spiegelbeeld mee vorm geven.

7 praktijkgerichte workshops :

 • Vind het juiste talent voor uw strategie
 • Strategisch belonen: van concept tot implementatie
 • Coachen naar succesvol teamgedrag
 • Van feedback naar feedbackcultuur
 • Verandering aansturen met de glimlach
 • Duurzaam HR-beleid : langer werken met goesting
 • De toekomst van HR: trends, uitdagingen en technologie

Life coaching is bewustwording en authenticiteit. Meer bewust zijn van wie we werkelijk zijn. Meer bewust van de problemen die we tegenkomen in het leven, wat de oorzaak hiervan is en hoe deze op te lossen. Meer bewust van ons verleden, en de invloed op het heden. Meer bewust van de relaties die we aangaan met anderen en hoe ons gedrag onszelf, en ieder ander, beïnvloed. Ik vergelijk dit proces altijd met het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag kom je steeds dichter bij de kern: onze authentieke zelf.

 • Certificaat Life Coaching – bij Cornelle Sterck – Centrum voor avondonderwijs Gent
 • C-More Academy – Cornelle Sterck

Hogeschool Gent

Creatief zijn, je eigen ideeën verzinnen, outside-the-box denken. Overtuigen op de juiste plaats, op het juiste moment.  Analyses en interpretatie van data,  beslissingen professioneel argumenteren. Een product of dienst succesvol in de markt zettenduurzame klantenrelaties opbouwen en onderhouden. Dat heb ik geleerd in deze opleiding.

Syntra Aalst Relaxerende massage

Lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden. Het is meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct. Studies hebben bewezen dat massages een ontstekingsremmende werking hebben en stress kunnen verlichten. Zelfs 10 minuutjes kunnen al wonderen verrichten. Een massage ontspant het spierweefsel, waardoor je mentaal weer tot adem kan komen.

Besko Gent – Nadine Dedeken

Kleuren helpen je om jouw balans te vinden en jouw eigen pad van bewustwording te lopen om uiteindelijk in je eigen kracht te staan.