Gebruik jouw innerlijk kompas voor het maken van de juiste
studiekeuze of levenskeuze.

Laten we aan onze tocht beginnen

Welke weg wil je inslaan in je studies? Of na je studies? Of wil je eigelijk wel gaan studeren? Misschien toch eerder op zoek naar werk? Of naar het buitenland?
Of waarom niet een eigen zaak beginnen?

Ontdek jouw missie in het leven

Sta je op een belangrijk sleutelmoment in jouw leven?

Een kompas vraagt jou om na te denken over de gewenste richting van je leven. Ga je de juiste kant op? Is er iets wat je tegenhoudt? Ben je in staat de verwachtingen en behoeften van de mensen om je heen los te laten? Herken je misschien deze ?

  • “Universiteit, dat kan jij toch aan ?”
  • “Je moet zo hoog mogelijk mikken, je kan later nog altijd zakken”
  • “Kies zo breed mogelijk, dat laat je alle opties open”
  • “Je vader is toch zelfstandig, waarom zou jij geen zelfstandige worden of de zaak overnemen?”
  • “Wanneer je deze studierichting volgt, zal je later nooit aan de bak komen, er zijn er al zovelen van”

De vraag is … Wat wil jij zelf ? Wat wil je echt gaan doen? Met wie? Waar krijg jij energie van? Welke keuze maak je voor jezelf? Wat zit er binnen in jou dat naar buiten wil komen ?
Om het antwoord te vinden op al deze vragen, heb je een goed beeld nodig van jouw sterktes, talenten, jouw waarden, jouw ideale omgeving, jouw dromen, jouw verlangens,  …

Dit kompas is iets wat we niet sterk ontwikkeld hebben op school. We kijken niet naar waar je niet goed in bent, maar waar je wel goed in bent en je graag doet. Iets waar je zo goed in bent dat je later van je hobby, je beroep kan maken.
Kortom, een sterk innerlijk kompas dat jou de richting aanwijst, het geeft geen concrete antwoorden, maar een koers waarin jouw missie zich kan ontplooien.

Voor jongeren vanaf 17 jaar

Het helpt om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in studie, werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas.
Er zijn zoveel richtingen die jouw kompas kan uitgaan:  van studierichting veranderen, gaan werken of een reis te maken, of opnieuw gaan studeren.
Na afloop hebben we een gesprek samen met je ouders en vertel je wat jouw verlangen is.

Voor volwassenen

Het helpt om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas. Er zijn zoveel richtingen die jouw kompas kan uitgaan:  van werk veranderen, intern wijzigen, een time-out, van werknemer naar zelfstandigen of omgekeerd of opnieuw gaan studeren.

Mensen die reeds 7 jaar werken als werknemer of zelfstandige kunnen gebruik maken van de loopbaancheques voor deze begeleiding. Meer hierover op de pagina loopbaanbegeleiding. 

Werkwijze

Na een grondig intakegesprek wordt er een traject op jouw maat uitgestippeld. Dit traject gaat over een aantal weken. Via oefeningen en opdrachten aangevuld met individuele coaching gesprekken leer je jouw sterktes en talenten kennen, op te lijsten wat belangrijk voor je is, waar je je goed voelt, energie van krijgt, je krijgt orde en overzicht in je gedachten en leer je jezelf beter kennen en benoemen. Dit samen resulteert in een meer heldere blik op je studiekeuze en of levenskeuze.

Kristel helpt  je onderbouwde en bewuste keuzes te maken.

Een nieuwe weg kies je stap voor stap.
Verandering begint bij de eerste stap.

De eerste stap is heel eenvoudig:
Plan een intake gesprek in en ontdek of er een match is

Boek nu