Wil je ook de vrijheid om jezelf te zijn, ook als zelfstandige ?

Voor zelfstandigen & ondernemers

Coaching

Coaching vormt de basis in een professionele begeleiding. Een veilige omgeving en vertrouwen kan ik jou bieden om een optimaal resultaat te behalen, stap voor stap. Er bestaat geen standaard behandeling; het is altijd anders. Als zelfstandige of als ondernemer kan je in de knoop liggen en even ondersteuning gebruiken, want je staat er meestal alleen voor.  Investeren in eigen effectiviteit en daadkracht met onafhankelijke feedback kan jou de juiste richting en inzichten geven. Graag hou ik jou een spiegel voor. Dit doe ik zonder oordeel en op een rustige, open, heldere en begripvolle manier, maar soms ook confronterend als dit nodig is. Alle tools zet ik in om jou uit de knoop te halen. Bij een eerste afspraak starten we altijd met een intake gesprek om inzicht te krijgen in jouw verlangens en behoeften, als mens of als organisatie. Na dit gesprek bepaal je zelf of we doorgaan of niet.

Ga je de juiste kant op?  Is er iets dat je tegenhoudt? Ben je in staat de verwachtingen en behoeften van de mensen om je heen los te laten?

Mogelijke thema’s:

 • Burn-out – Bore-out
 • Hoe kan ik mijn talenten inzetten?
 • Omgaan met stress en burn-out (preventie)
 • Omgaan met conflicten en verbeteren van communicatie
 • Loopbaanontwikkeling : met of zonder loopbaancheques
 • Loopbaanoriëntatie : met of zonder loopbaancheques
 • Zelfvertrouwen
 • Assertiviteit

Begeleiding en trainingen

Het aanbieden van extra begeleiding en training voor jou persoonlijk, is een investering op lange termijn. Daarnaast bevordert het de motivatie en de resultaten van je zaak.

Ik geloof dat mensen veel beter tot hun recht komen wanneer je ze de tools geeft waarmee ze zichzelf kunnen zijn en hierdoor al hun talenten gaan gebruiken. Dit geeft minder stress en veel meer zelfvertrouwen, plezier en energie bij alles wat je doet. Zelfkennis is hierbij cruciaal. Trucjes die niet bij je passen werken vaak averechts en ‘moeten’ veranderen in iets wat je niet bent hou je niet lang vol.

Persoonlijke Sessie Loopbaanbegeleiding

Ruimer dan je loopbaan: we kijken naar hoe je in het leven staat, naar wie jij bent als mens. Die inzichten nemen we mee in je loopbaanbegeleiding.
Inzicht in jezelf en hoe dingen werken, zodat de professionele keuze die je wilt maken of aanvaarden eenvoudiger en duidelijker wordt.
Er wordt dieper ingegaan op pijnpunten en werkpunten die jij als zelfstandige ervaart. Hiervoor nemen we jouw ondernemerscompetenties onder de loop met ENTRE-Spiegel 2.0. De ENTRE-Spiegel 2.0 is een wetenschappelijk onderbouwde tool. Deze tool peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt, zo krijg je een beeld van jouw ondernemerscompetenties.

Mogelijke loopbaanvragen:

 • Van zelfstandige naar werknemer?
 • Ik wil zicht krijgen op mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt
 • Wil je weten welke uitdagingen voor je liggen?
 • Verkrijg je meer inzicht in je ondernemende vaardigheden: waar ben je sterk in? Waar kan je nog in verbeteren?
 • Benieuwd waar je vandaag staat en waar je naartoe wilt?
 • Onder de loep nemen hoe jij je eigen groei en ontwikkeling ziet?
 • Hoe moet ik omgaan met conflicten met mijn werknemers?
 • Twijfel over de stap van bijberoep naar hoofdberoep?
 • Worstel je met balans werk/privé?
 • Wil je constructief leren feedback geven aan medewerkers?
 • Ik wil weer gelukkig naar mijn onderneming gaan maar weet niet hoe

Ook zelfstandigen hebben recht op loopbaancheques !

Via loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel van je loopbaanbegeleiding. De rest betaalt de overheid! Je hebt recht op 8u begeleiding voor 80 euro (werkelijke waarde 1100 euro) om de 6 jaar. Contacteer mij voor meer info.

Persoonlijke Sessie

Zelfkennis: Welk type ben ik? Wat past er bij mij?

Zelfbewustzijn ligt aan de basis van een sterk en evenwichtig karakter, je leven doelgericht kunnen leiden met zingeving. Begrip krijgen over wie wij zijn en wat we nodig hebben van onszelf en van anderen.

De MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) brengt jouw persoonlijkheidstype in kaart en creëert een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. In deze boeiende workshop leer je aan de hand van voorbeelden welke voorkeur je hebt in de MBTI en die van je collega’s.

Je krijgt meer inzicht hoe om te gaan met persoonlijke en werkrelaties, alsook over je kwaliteiten, valkuilen, communicatie en omgang met stress.

Een heel boeiende begeleiding die je helpt je eigenschappen te benoemen en te plaatsen, ideaal om jezelf beter te leren kennen.

Training

Verhoog je mentale veerkracht met hartcoherentie: omgaan met stress en burn-out

Wat is stress? En wat is precies burn-out? Hoe herken je de signalen? Wat is hartcoherentie?
Iedereen ervaart stress. Als die te lang en te intens aanwezig is, is het belangrijk er iets aan te doen.
Je krijgt uitleg over de werking van stress op mentaal, fysiek en emotioneel vlak.
Door middel van vragenlijsten en oefeningen krijg je een beeld van je eigen stresspeil en mogelijke oorzaken.

Individueel krijg je de training en persoonlijke begeleiding:

 • STAP 1 : Informatie over stress, veerkracht & hartcoherentie – aanleren van een goede ademhalingstechniek – meting hartcoherentie
 • STAP 2 : Coaching ademhalingstechniek -meting hartcoherentie – uitleg over de werking van je hart en je brein – lichaamsprocessen & hormonen

 • STAP 3 : Coaching ademhalingstechniek – meting van jouw hartcoherentie – werken met positieve emoties – omgaan met negatieve emoties

 • OPTIONELE STAP : Evaluatie na minimum 8 weken training – tips voor dagdagelijks gebruik – coaching & bijsturing ademhaling – meting hartcoherentie

Training
Hoe geef ik efficiënte feedback zonder vervelend gevoel?

Communicatie is zoeken naar de juiste balans, assertief, opkomen voor jezelf, met respect voor de ander. Verhoog succes in jouw organisatie of onderneming door goed te communiceren, elkaar efficiënte feedback te geven, zonder vervelend gevoel.

Herkenbaar?

 • Je frustreert je omdat die collega telkens maar weer zit te zingen achter haar computer. De andere collega houdt zich niet aan de gemaakte afspraken. Je vindt het erg moeilijk om daar feedback op te geven.
 • Je wilt iets gezegd krijgen tegen een collega of je baas maar je weet niet hoe eraan te beginnen. Angst voor de reactie van de anderen.
 • Je zegt maar niks als je partner voor de zoveelste keer zijn ontbijtplankje niet opruimt, ook al ergert het je.
 • Een vriend(in) is vaak te laat. Het stoort je al weken dat ze geen rekening met je houdt. Ze verspilt met haar gedrag jouw tijd. Je zou niet weten hoe je haar dat aan haar verstand brengt, want dan kan je haar op haar tenen trappen.

Via efficiënte feedback op het goede moment los je veel misverstanden op.

Een boeiende mix van praktijk en theorie waarbij je snel aan de slag kunt en onmiddellijk het effect zal waarderen.

Interesse om samen te werken?

Neem contact op met Kristel voor al jouw vragen.

Ik maak graag tijd vrij voor jou voor een gesprek om te ontdekken of Karmo-zijn jou kan helpen

Via mail kristel@karmo-zijn.be of bel 0475 32 91 77

Contacteer mij